ساده ترین روش اتصال هاست دانلود به وردپرس
همانطور که میدانید افرادی که وردپرس را برای راه اندازی سایت خود انتخاب می کنند کم نیستند. از نیاز هایی که یک وب سایت ارائه دهندهی فایل های دانلودی، موزیک، آموزشی و… دارد، وجود یک هاست دانلود است. هاست دانلود کمک میکند که فایل ها بهجای بارگذاری بر روی هاست اصلی و ایجاد دردسرهای آن، تمامی رسانهها و فایل ها بر روی هاست دانلود قرار بگیرند. و علاوه بر دستهبندی منظم و دسترسی آسان به فایل ها و رسانه های سایت، امکاناتی مانند سرعت بخشیدن به لود و بارگذاری صفحات سایت را به شما می دهد. در حقیقت با اتصال وردپرس به هاست دانلود می توان فایل ها را روی یک هاست کمکی آپلود کرد و با مدیریت وردپرس عکس و سایر فایل ها را مدیریت نمود. در این مقاله نحوه ی اتصال هاست دانلود به وردپرس را آموزش خواهیم داد. اما قبل از آن اجازه دهید به بررسی این موضوع بپردازیم که هاست دانلود چه چیزی است و به چه درد ما میخورد.
معرفی هاست دانلود
ما پیشتر در مقاله “هاست دانلود چیست” درباره این عضو حیاتی هاست ها و سرور ها توضیحاتی کاملی را دادیم. اما اجازه دهید در این مطلب توضیح مختصری در این رابطه داشته باشیم. سایتهایی که باهدف خدمات قابل دانلود شدن به وجود آمدهاند، بسیارند. از نیازهای اساسی این وبسایتها وجود فضایی برای بارگذاری فایل هاست. شاید بپرسید باوجود هاست اصلی و امکان نگهداری فایل ها و رسانهها، چه نیازی به هاست دانلود است؟!
پاسخ این است که: با افزایش فایل ها و زیاد شدن حجم بارگذاری شده بر روی هاست اصلی، سایت سنگین می شود و باعث کند شدن آن خواهد شد. درنتیجه ی کند شدن سایت بازدید و ترافیک سایت خود را از دست می دهید و به مرور از رتبه های سئو جا می مانید! و این یک زیان بسیار سنگین است.
با تهیه ی هاست دانلود به راحتی از تمامی این اتفاقات جلوگیری میشود.
پس می توان گفت که هاست دانلود یک فضای ذخیرهسازی برای فایل های سایت است که فقط به این منظور ایجاد شده و مانند هاست اصلی شما امکانات دیگری ارائه نمی دهد.
- هاست دانلود ها ازنظر سرعت و حافظه به چهار دسته تقسیم می شوند؛ ابری، اختصاصی، اشتراکی، سرور مجازی VPS
- از مزیت های هاست دانلود می توانیم به سرعت بالای لود شدن، کاهش مصرف منابعی مانند رم و CPU سرور اصلی، صرفه ی اقتصادی داشتن و … اشاره کنیم.
- اگر بخواهیم اشاره ای به کاربرد هاست دانلود کنیم می توانیم مهمترین آن را فضای ذخیره سازی منابع و رسانه های سایت بیان کنیم اما برای نگهداری بکاپ های سایت نیز مورداستفاده قرار می گیرد.
- پس از اتصال هاست دانلود به هاست اصلی، کافی است فایلی که می خواهید برای دانلود در سایت خود قرار دهید را در هاست دانلود بارگذاری نمایید و لینک دانلود آن را در سایت قرار دهید. شما می توانید برای آموزش اتصال هاست دانلود به هاست اصلی و ایجاد لینک به مقاله ی هاست دانلود چیست مراجعه نمایید.
ساخت اکانت FTP برای اتصال هاست دانلود به وردپرس
برای اتصال هاست دانلود به وردپرس باید اکانت FTP ساخته شود. توجه کنید که برای ساخت اکانت، پنل های کاربری مختلفی وجود دارد که در این بخش آموزش در cpanel مد نظر هست. بدین منظور:
- وارد سی پنل هاست دانلود خود شوید و از قسمت Files بر روی FTP accounts کلیک نمایید.
- در صفحهی بازشده، مشخصات FTP را وارد کنید و یک اکانت FTP بسازید.
- درنهایت روی گزینهی create FTP Account کلیک کنید.
اتصال هاست دانلود به وردپرس:
برای اتصال هاست دانلود به وردپرس افزونههای محدودی وجود دارد که با چند نمونه از آنها و نحوهی نصب آشنا خواهیم شد.
افزونه Upload To FTP:
از بهترین افزونه ها برای اتصال هاست دانلود به وردپرس، پلاگین Upload To FTP است که در مخزن افزونه های وردپرس ثبتشده است.
برای شروع به بخش افزونه های وردپرس وارد شوید و Upload To FTP را نصب نمایید.
پس از نصب و فعالسازی به بخش تنظیمات پیشخوان وردپرس بروید و روی Upload To FTP کلیک نمایید تا به تنظیمات آن وارد شوید.
در تب FTP option بخش FTP host آدرس هاست دانلود خود را وارد نمایید و آن را بر روی //:ftp قرار دهید.
فیلد FTP port در اکثر مواقع روی 21 است اما اگر هاست به شما عدد دیگری داده آن را قرار دهید. فیلد FTP timeout را روی یک تایم مشخص قرار دهید (و یا اجازه دهید در حالت پیش فرض بماند) زیرا نشاندهندهی حداکثر زمان اتصال FTP است و به مراحل بعد بروید. اما اگر در آخر به مشکل برخوردید میتوانید برگردید و آن را تغییر دهید. فیلد FTP Username نام کاربری FTP شماست که در هاست دانلود خود ایجاد نمودید. آن را به درستی در این بخش وارد نمایید. فیلد FTP Password هم مربوط می شود به رمزی که در هاست دانلود ساخته اید. اگر این بخش را اشتباه وارد کنید در هنگام ذخیره سازی به شما خطا نشان می دهد. در بخش FTP Directory اجازه دهید حالت پیش فرض باقی بماند. این قسمت نشان دهنده ی مسیر آپلود فایل ها است. HTML link url و این فیلد هم مربوط به آدرس کامل هاست دانلود شما است. پس از انجام این مراحل روی گزینهی save & test changes کلیک کنید تا اتصال بین وردپرس و FTP برقرار شود.
در صورتی که که یوزر نیم و پسورد به درستی وارد شده باشد پیغام سبز رنگی نمایش داده می شود و می توانید به سراغ بخش Basic options بروید.
این بخش برای شخصیسازی تنظیماتی است که روی فایل ها اعمال میشود. توصیه میکنیم که گزینهی Rename file در حالت پیشفرض (Enable) بماند تا امکان تغییر نام فایل ها وجود داشته باشد. و با قرار دادن فیلد build local file Delete Auto روی Enable باعث میشوید که اگر فضای هاست اصلی شما پر باشد، فایل هایی که در این هاست آپلود شدهاند، پاک شوند.
درنهایت روی گزینهی Save changes کلیک کنید. پس از انجام این مراحل هاست دانلود شما با موفقیت به وردپرس متصل شده است.
حالا اگر شما یک رسانه را در بخش کتابخانهی وردپرس آپلود کنید متوجه میشوید که این کار با اندکی تأخیر صورت میگیرد! اگر آدرس لینک فایل آپلود شده را مشاهده کنید متوجه میشوید که این فایل روی یک دامنه یا ساب دامین متفاوت آپلود شده. برای رفع این مشکل مراحل زیر را انجام دهید.
برای انجام این کار لازم است به هاست اصلی خود مراجعه نمایید و تمامی فایل هایی که در مسیر/wp-content/uploads/
قرار دارند را انتخاب نموده و یک نسخهی فشرده (zip) از آن تهیه کنید. میتوانید از نرمافزار File Zilla استفاده کنید. و فایل ها را بر روی هاست دانلود منتقل نمایید و از حالت zip خارج کنید.
در تنظیمات افزونه Upload To FTP تب Advanced Options که برای انتقال فایل های قدیمی روی هاست دانلود است را بازکنید و روی گزینهی set exists file in FTP کلیک کنید
تا هماهنگسازی تصاویر در نوشته ها انجام شود و لینک آنها به هاست دانلود منتقل شود.
افزونه Remote Attachment Hacklog:
نصب و استفاده از از این افزونه مشابه Upload To FTP است. برای استفاده از آن مراحل زیر را انجام دهید.
افزونه را نصب نمایید و در پیشخوان وردپرس به بخش تنظیمات بروید و گزینه ی remote attachment را انتخاب نمایید.
در صفحهی بازشده فیلد اول یعنی FTP server آدرس هاست دانلود را بهطور کامل درج نمایید که این آدرس میتواند بهصورت آی پی (برای مثال ftp://213.23.12) و یا آدرس اینترنتی (برای مثال ftp://maralhost.com) باشد. در فیلد FTP server port باید شماره پورت هاست دانلود خود را که در هنگام خرید به شما دادهشده، وارد نمایید (در اکثر مواقع این شماره 21 است). در فیلد FTP username نام کاربری FTP که در هاست دانلود ساختهاید را وارد نمایید. در FTP password هم رمز اکانت FTP را وارد کنید. فیلد FTP time out مربوط به زمان اتصال FTP است و میتوانید در حالت پیشفرض رها کنید و به سراغ فیلد بعدی بروید. فیلد Remote base URL آدرس ساب دامین و یا دامنهی هاست شما است و لازم است آن را بهصورت کامل بنویسید. در قسمتهای FTP Remote path و HTTP Remote path مسیر ذخیرهی فایل ها را وارد نمایید. بعد از ساختن فولدر در هاست دانلود نام آن فولدر را در اینجا وارد نمایید تا فایل های شما در داخل آن فولدر ذخیره گردد. درنهایت روی گزینهی Save Options کلیک نمایید تا تغییرات شما ذخیره شود.
اکنون به بخش رسانههای وردپرس واردشده و یک فایل را آپلود نمایید، میتوانید به هاست دانلود مراجعه کنید و از قرار گرفتن فایل در آنجا مطمئن گردید.
افزونهی EDD Remote (Easy Digital Download):
این یک افزونهی تجاری است که برای ایجاد فروشگاه محصولات دانلودی استفاده میشود و قابلیت اتصال به چند هاست دانلود را دارد و هم از لینکها محافظت میکند. این پلاگین بهصورت پولی و رایگان در مخزن افزونههای وردپرس وجود دارد و شما باید آن را برای این کار نصب کنید.
پس از دانلود و نصب آن در وردپرس مراحل زیر را انجام دهید. از پنل وردپرس وارد بخش پیشخوان شوید. و میبینید که بخش جدیدی با عنوان Downloads (دانلودها) در وردپرس شما ایجادشده است. وارد بخش پیکربندی شوید و در صفحهی بازشده تنظیماتی با عنوآنهای؛ عمومی، درگاه پرداخت، ایمیلها، سبکها، مالیات، حریم خصوصی و متفرقه میبینید که میتوانید تغییرات دلخواه روی هر بخش ایجاد کنید.
این افزونه بهصورت خودکار صفحات پرداخت وجه، تأیید پرداخت، تراکنش ناموفق و… را ایجاد میکند و برای فروشگاههای معمولی نیازی به تغییر این بخشها نیست؛ و فقط آدرس و مختصات خود را تنظیم نمایید و آن را ذخیره کنید.
روی زبانهی درگاههای پرداخت (Payment Gateways) کلیک نمایید. در اینجا میتوانید انتخاب کنید که از کدام درگاه پرداخت میخواهید برای پردازش معاملات در سایت استفاده کنید.
به همین صورت میتوانید تنظیمات بخشهای دیگر مانند ایمیل را انجام دهید و سپس تغییرات را ذخیره نمایید.
اتصال هاست دانلود به وردپرس بدون افزونه:
- در ابتدا لازم است بدانید که نام هاست دانلود باید بهصورت دامنهای از سایتتان باشد.
بهطور مثال: اگر نام سایت (www.maralhost.com ) باشد ،
نام دامنه باید (example.maralhost.com) باشد. که بجای example هر نامی میتواند قرار گیرد.
- یک زیر دامنه با همان نام هاست دانلود، بسازید.
(مثلا در سی پنل می توانید آن را ایجاد کنید)
- اگر از سی پنل استفاده می کنید در همان سی پنل وارد بخش PHPmyadmin شده و بر روی نام پایگاه دادهی وردپرس کلیک کنید.
- حال لازم است روی wp-option کلیک کنید.
- ردیف upload url (و یا upload-url-path) را پیداکرده و آدرس هاست دانلود که در ابتدا وارد کردید را در این بخش وارد نمایید.
به همین راحتی در چند دقیقه هاست دانلود شما به وردپرس متصل خواهد شد.
سخن نهایی
اجازه دهید در پایان مروری برآنچه که گفته شد داشته باشیم. وجود هاست دانلود از نیازهای یک وب سایت دانلودی است که یک فضای ذخیره سازی امن است که امکان مدیریت و دسترسی آسان به فایل ها را فراهم میکند. قبل از تهیهی هاست دانلود، لازم است برای شناخت هاست دانلود مورد نیاز با توجه به نیاز سایت اطلاعات لازم کسب گردد. در این مقاله یک روش بدون نیاز به افزونه و سه نمونه از افزونه های پرکاربرد برای اتصال هاست دانلود به وردپرس را برای شما بیان نمودیم و راه نصب و استفاده از آنها را آموزش دادیم. نصب و راهاندازی افزونه های وردپرس مانند هم انجام میشود و برای نصب و استفاده، کافی است به یک شیوه عمل کنید.